De Sponsors:

- Café de Karre Tuk
- Drankengroothandel de Boer BV Steenwijk
- Friesland Foods Kievit Meppel
- Inbev Nederland BV
- R66 Solexclub 'De Tjop Tjoppers' Tuk

- Attent Supermarkt Hof Tuk
- Autobedrijf Kiekebelt Steenwijk
- Autocross Basse
- BM Trading & Support Willemsoord
- Beutech Steenwijk
- Café de Doppe Vollenhove
- Café Jopie Sluis
- Dirk Dienstverlening en Handel Tuk
- ELEQ BV Steenwijk
- G. Hellinga B.V. Steenwijk
- Garage Post Steenwijk
- Gemeente Steenwijkerland
- Gorter Trading Steenwijk
- Grondbalans Heerhugowaard
- Grootverlaat Auto's Steenwijk
- Hof Transporten VOF Steenwijkerwold
- Netgigant internetdiensten
- Nico Brillen & Lenzen Steenwijk
- Pure Air Solutions BV Steenwijk
- Rubitech BV Steenwijk
- Scheepswerf Wout Liezen BV Meppel
- Scheltinga verpakkingen b.v. Steenwijk
- Sjon Bedden Rijssen
- Slagerij ter Schure Tuk
- Solexservice Harm Huisman Steenwijkerwold
- Supermarkt Gerard Hof Steenwijkerwold
- TeDe Automatisering BV Staphorst
- Totaal-installateur Brouwer Tuk
- Lareco Nederland bv
- Velosolex America
- Hutchinson Tires
- BPS Valves
- OSECO Rupture disks

- Karwei Steenwijk
- Kouwe Makkers
- Jolies Dortland

13 oktober 2008

(Door Alexander)

Na de lange dag van gister bij hotel aangekomen. Er hoefde niet veel gesleuteld te worden aangezien er weinig uitvallers waren. Allemaal kleine dingetjes. Na een kleine woordenwisseling over hoe laat het nu was , even aan de balliemedewerker gevraagd hoe het precies zat. Bleken we weer met onze helse machines door een tijdzone geschoten zijn.
Na beraad waar we gingen eten, kwamen uit bij KFC. Kijken of we deze keer meer geluk hebben. Afgelopen week ook al eens een lekkere kiepe proberen te scoren. Maar helaas waren we te laat. Ze waren al aan het opruimen. Kregen wel een doekie daar. (konden we de bek mee afvegen).
Nou met zijn allen in de auto, onze taxidriver makkie heeft 3 keer heen en weer gereden. Na allemaal op locatie te zijn geariveerd bleek er niet genoeg kiepe te zijn. Dus zijn er een paar gebleven voor een kiepe en de rest naar de de buurtjes. Taco Bell, op hoop van zege. Op het plaatje zag het er best goed en groot uit.

Maar toen bestelling gebracht werd viel het vies tegen. Waren geen amerikaans portie's in elk geval. Was best te eten dat wel. Was trouwens niet de mening van iedereen. Zal geen namen noemen, maar hoorde iemand wat roepen over aardappeltjes.

We hadden weer mooi geluk, want tegenover hotel zat een echte saloon met klapdeuren. Genaamd Empty Pockets, geweldig!!!! Toch maar even binnen kijken. Niet te lang hoor riep iedereen. Maar werd toch nog wel weer smerig gezellig. Stonden 2 pooltafels en die werden druk bespeeld. Het ging hard tegen hard en er werd zelfs om echte dollars gespeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jukebox was ook aanwezig en die draaide mooi ploaties. Toen die uitgespeeld was dropen we maar af naar de overkant. Lekker snurken.

Goeiemorgen, daar ging de wekker weer. Het gebruikelijke ritueel volgt daarna. Met vier man achter elkaar aan douchen, ontbijtje, alles inladen, mopperen over zware tassen en ga zo maar door. Alles weer gelukt en rijden met dat spul.
Na 500 meter stonden weer stil bij de plaatselijke benzinepomp. Er moest worden getank, koffie halen en niet te vergeten handschoenen. Het was namelijk smerig koud vanmorgen. Het leek zo mooi, iedereen zong vanmorgen in de kamer The sun is shining its a beatifull day. Buiten gekomen werden we verrast door een temperatuur van ongeveer vriespunt, brrrrr fris an de botten dus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus de handschoentjesomzet van de pomphouder was met 50% gestegen. Nou op pad dan maar. De meesten waren trouwens onherkenbaar door de vele kledingstukken op gezicht. Later in dit stuk hierover meer.

Rijden ging uit de kunst trouwens, weinig wind, zonnetje drbij alleen wel koud. Tijdens 1 van de stops hoorde ik Makkie tegen de cameraploeg zeggen dat ie zijn solex wou saboteren om maar in de volgwagen te komen. Dus dan was het echt koud. Verderop in de route kwamen we voor het eerst in de problemen met de volgwagen. Deze is namelijk vrij hoog. Om precies te zijn 12 feet, en kwamen een smal bruggetie tegen . Helaas zat er ook een hoogtebalk overheen. 9,6 feet. Onze chauffeur probeerde nog wel, maar 12 feet is in Amerika groter dan 9,6. Dus toen kon onze geweldige chauffeur Henke 4 de 5 kilometer vrij achteruitrijden gaan doen. En even omrijden via de interstate om de rijders daarna weer te ontmoeten. Hebben daar ruim een half uur op Henke 4 gewacht. Was dus vast geen wereldrecord die 5 kilometer achteruit. Nou ja, toen alles in de bus, moesten een stukkie klunen.

Stukkie over de highway dus. De meesten bekijken de stukjes klunen meestal aan de binnekant van de ogen. Lekker snurken dus. Daarna alles weer uitladen om paar mijl verderop een dikke bak koffie te drinken bij een echte truckstop. Geweldig mooie wagens staan daar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een rondje shop en parking nog een mooi tafereel. Op zijn amerikaans hondje uitlaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nou koffie weer in het buikje en opgewarmt gaan we weer vrolijk verder. Helaas naar een paar mijl moesten we het opgeven. De route ging niet meer verder, in de staat arizona is er bijna geen route 66 meer. Is op veel plekken interstate overheengelegd. Dus besloten we om alles maar in te laden en naar het hotel te rijden. Zouden we mooi op tijd bij hotel zijn. Mooi nog eventjes sleutelen aan de helse machines.

Onderweg zijn we nog wel gestopt bij de wereldberoemde Meteor Crater. Erg indrukwekkend hoe een meteoriet van 45 meter doorsnee zo'n ongeloofelijk gat in de grond kan slaan. (4000 feet diameter)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een uurtje daar te hebben rondgelopen, werd er bij de bus gelunchd. Wat overgens verzorgd werd door de broodjescomissie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nou de neus richting flagstaff. Uurtje later bij hotel ingecheckt, en de boel uitgepakt. Solexen repareren, snurken, wasjes doen, iedereen doet zijn eigen ding.
Morgen lekker vrij even geen solex, er staat een bezoek aan de Grand Canyon op de planning. Dus dan moeten we vanavond maar eens even de stad onveilig maken. werden 2 avonden geleden getipt door een man bij een hotel dat we naar mallonys moesten gaan. Nou onze belevenissen kunnen jullie morgen weer terug vinden in het dagelijkse verslag. Wie dat gaat schrijven is nog een verassing. Word vanavond besloten onder het eten.

Groeten Alexander.

 

P.s Mark en Sandra van harte gefeliciteerd.

van Alexander, Ernst, Freddy en Hans

 


Wie, wat, waar  |  Informatie  |  ©2018 Solexclub 'De TjopTjoppers'