De Sponsors:

- Café de Karre Tuk
- Drankengroothandel de Boer BV Steenwijk
- Friesland Foods Kievit Meppel
- Inbev Nederland BV
- R66 Solexclub 'De Tjop Tjoppers' Tuk

- Attent Supermarkt Hof Tuk
- Autobedrijf Kiekebelt Steenwijk
- Autocross Basse
- BM Trading & Support Willemsoord
- Beutech Steenwijk
- Café de Doppe Vollenhove
- Café Jopie Sluis
- Dirk Dienstverlening en Handel Tuk
- ELEQ BV Steenwijk
- G. Hellinga B.V. Steenwijk
- Garage Post Steenwijk
- Gemeente Steenwijkerland
- Gorter Trading Steenwijk
- Grondbalans Heerhugowaard
- Grootverlaat Auto's Steenwijk
- Hof Transporten VOF Steenwijkerwold
- Netgigant internetdiensten
- Nico Brillen & Lenzen Steenwijk
- Pure Air Solutions BV Steenwijk
- Rubitech BV Steenwijk
- Scheepswerf Wout Liezen BV Meppel
- Scheltinga verpakkingen b.v. Steenwijk
- Sjon Bedden Rijssen
- Slagerij ter Schure Tuk
- Solexservice Harm Huisman Steenwijkerwold
- Supermarkt Gerard Hof Steenwijkerwold
- TeDe Automatisering BV Staphorst
- Totaal-installateur Brouwer Tuk
- Lareco Nederland bv
- Velosolex America
- Hutchinson Tires
- BPS Valves
- OSECO Rupture disks

- Karwei Steenwijk
- Kouwe Makkers
- Jolies Dortland

Maandag 6 oktober

(door Ernst )(alweer)

Hallo alllemaal,

Aangezien ik gister de meeste gele kaarten heb gekregen (waar trouwens niets van klopt )mag ik het dagverslag schrijven.De avond ervoor overlegd dat ik vandaag de navigator zal zijn en dus een dag niet op de solex maar in de voorste auto samen met bestuurder Eelco.

's morgensvroeg direct al wat mensen die wel graag wilden ruilen, de reden was dat het flink regende maar toch zelf maar in de auto gestapt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 7:15 reden we weg van het hotel maar dat gebeurde nogal chaotisch dus direct iedereen maar een gele kaart toebedeeld. Ik kwam er al snel achter dat navigeren niet de makelijkste taak is want al na een kwartier de verkeerde kant op. Iedereen op de solexen heel blij want we waren net over een dikke bult heen en moesten dus terug. Daarna toch de goede kant op richting Elk City, onderweg dikke bulten en er moest flink worden bij getrapt. Dirk, lid van de aftankcommissie, hoeft dit niet want die zat al in de bus,hij had namelijk vergeten de avond ervoor zijn eigen solex af te tanken.

Om 9 uur plaatsje opgezocht om te stoppen omdat Aad weer gebeld ging worden door RTV Oost voor een intervieuw op Radio Oost. Dit wordt overigens uitgezonden op 7 oktober om 11:00 uur. Aad had weer genoeg te vertellen dus luisteren allemaal zou ik zeggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna werd de tocht weer hervat maar de heuvels werden steeds hoger en langer en de solexen kregen het hier steeds moeilijker mee. Er gingen steeds meer koppelingen kapot omdat ze niet goed vast waren gezet in de fabriek. Er werd op aanraden van Harm besloten om de boel in het volgende dorp maar in de bus te zetten en naar het volgende hotel te rijden om alle koppelingen opnieuw vast te zetten. Op weg naar het volgende dorpje werden we ingehaald door de motorrijders uit Oldemarkt (Klaas ten Veen , Alco Bijkerk enz,) die een paar van onze rijders over de laatste bult heen sleepten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na afscheid te hebben genomen de boel in de bus en naar het volgende hotel, wel jammer maar het is niet anders.

Bij het hotel aangekomen om ongeveer 13:00 uur werd er direct begonnen met sleutelen en dit duurde tot 19:00 uur. Hopelijk houden ze het vanaf nu wel vol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het avond eten in het plaatselijke chauffeurscafe werden de taken voor de volgende dag verdeeld. Ook werd bekend gemaakt wie er deze dag de meeste gele kaarten had gekregen en dat was Dirk, en deze mag dus ook het volgende verslag schrijven.

Tot morgen, tot Dirk

O ja, nog een binnengekomen bericht van onze sponsorcommissie. Rubitech uit Steenwijk is ook sponsor, maar heeft tot nu toe niet in de rij met sponsors gestaan. Onze excuses hiervoor.

 

 

 

 


Wie, wat, waar  |  Informatie  |  ©2018 Solexclub 'De TjopTjoppers'