De Sponsors:

- Café de Karre Tuk
- Drankengroothandel de Boer BV Steenwijk
- Friesland Foods Kievit Meppel
- Inbev Nederland BV
- R66 Solexclub 'De Tjop Tjoppers' Tuk

- Attent Supermarkt Hof Tuk
- Autobedrijf Kiekebelt Steenwijk
- Autocross Basse
- BM Trading & Support Willemsoord
- Beutech Steenwijk
- Café de Doppe Vollenhove
- Café Jopie Sluis
- Dirk Dienstverlening en Handel Tuk
- ELEQ BV Steenwijk
- G. Hellinga B.V. Steenwijk
- Garage Post Steenwijk
- Gemeente Steenwijkerland
- Gorter Trading Steenwijk
- Grondbalans Heerhugowaard
- Grootverlaat Auto's Steenwijk
- Hof Transporten VOF Steenwijkerwold
- Netgigant internetdiensten
- Nico Brillen & Lenzen Steenwijk
- Pure Air Solutions BV Steenwijk
- Scheepswerf Wout Liezen BV Meppel
- Scheltinga verpakkingen b.v. Steenwijk
- Sjon Bedden Rijssen
- Slagerij ter Schure Tuk
- Solexservice Harm Huisman Steenwijkerwold
- Supermarkt Gerard Hof Steenwijkerwold
- TeDe Automatisering BV Staphorst
- Totaal-installateur Brouwer Tuk
- Lareco Nederland bv
- Velosolex America
- Hutchinson Tires
- BPS Valves
- OSECO Rupture disks

- Karwei Steenwijk
- Kouwe Makkers
- Jolies Dortland

30 september 2008

(Door Frank)

Gisteravond hebben we nog een eenvoudige maaltijd gehad in een American Cantine, waar ze nog steaks eten met beitel en houweel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna besloten we nog een leste te nemen in de naburige kroeg in Lichfield. De weinig aansprekende naam Passport paste precies bij dit drinklokaal. Vier gokkasten en een enorme digitale jukebox was zo ongeveer alles wat er te zien was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toch wel gezellig en vermakelijk. Temeer omdat er geen andere gasten waren en dat de barvrouw zelf de grootste afnemer van de alcoholica was. Ze was zelf ladderzat.

Na uit volle borst California dreamin' te hebben meegezongen met de jukebox was het tijd om te slapen, morgen vroeg om 6 uur op.

De dag was lang. Het ontbijt bestaande uit drie halve broden voor 20 mensen en drie ander gasten was gauw verslonden. Ankie probeerde er nog wat bij te krijgen, maar dat snapte de Motel 8 eigenaar absoluut niet. Om zeven uur zijn we begonnen aan de etappe van Lichfield naar Rolla, een trip van ongeveer 230 kilometer..

Je kunt de route 66 rijden of de route doen. Dat is een groot verschil. De motorrijders haasten zich van highlight naar highlight, meestal verscholen achter stoere helmen van zware motoren.
Wij niet, wij doen de route 66! Dan proef je de sfeer en de nostalgie. Niets ontgaat je, teveel indrukken om te onthouden. En dat bij een snelheid van 22 miles per hour, dat is zo relaxed man!. Tot St. louis was het werkelijk geweldig. In de prille ochtendzon door velden vol gewassen, kleine olievelden en de meest bijzondere bedrijfjes.

Geweldig. Topper van de dag was wel het bezoek aan de Old Rockbridge, de originele ijzeren brug over de Mississippi. Echt een monument van een ding, daar is de ijzeren brug op de Baars maar een kleine jonge bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijna hadden we daar ook het eerste ongevalletje. Rene heeft daar ernstig zijn klomp geblesseerd, en bijna ook zijn been. Ongelofelijk: bij het uitstappen van de truck bleef hij klem zitten onder het achteruitrijlicht van de truck. Klomp finaal aan flarden en als Aad niet op miraculeuze wijze deze kolosale kerel op had kunnen vangen was een broken leg zeker het gevolg geweest. Narrow escape noemen ze dat hier.

Truck en Van volgepakt met mensen en materiaal. We moesten daarna in down town St. Louis de wereldberoemde Arch te zien. Het voert te ver om het verhaal te vertellen, maar de Arch staat symbool voor de gelukzoekers die van oost naar west trokken om een kleine boterham te kunnen verdienen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De poort naar het westen of de brug naar de vrijhed wordt het ook genoemd, alleen jammer dat ie door een Zweed is gebouwd. Na St. Louis was het gebeurd met het relaxte dagje. Zweten , fietsen en Tjoppen over de vele heuvels die hier de route kenmerken. Trapassen die vastlopen waren het grootste probleem,onze Haarlemmer 2-taktwonderolie moest hele zaakje in gang houden. Via de laatste highlight van de dag, de grootste schommelstoel ter wereld, zijn we nu aangeland in Rolla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan pizza eten en we nemen weer een leste. Morgen de eerste dag de de nieuwe staat Missouri.

 

Ps. Kijk eens op MySpace van Marc Hensen. Hij is de eerste dag op de motor met ons meegeweest, en heeft dit op deze MySpace pagina gezet.

 

 

 

 


Wie, wat, waar  |  Informatie  |  ©2018 Solexclub 'De TjopTjoppers'